Üdvözöljük!

D I A G N O S Z T I K A

  • Miért fontos a diagnosztika?

  • Milyen eljárásokat alkalmazunk?

  • Miben érdemes a gazdinak együttműködni az állatorvossal?

 

 

Az állatorvosi munka legfontosabb és legizgalmasabb része a kisállatok betegségeinek felderítése, a diagnosztika, ahol különböző gyors-teszteket, mikroszkópos és laboratóriumi vizsgálatokat, és képalkotó eljárásokat alkalmazunk. Ezekkel a módszerekkel deríthetjük ki, hogy mi lehet a tulajdonos által észlelt tünetek hátterében.

Nagyon fontos! A tulajdonos sokszor olyan tüneteket, eseményeket is észrevesz kedvencén, amiket a kisállat a rendelőben nem produkál. Ezért lényeges, hogy mielőtt a rendelőbe visszük kedvencünket, alaposan figyeljük meg a tüneteket. Sokat segíthetünk vele! Hiszen tudjuk, hogy a legnehezebb dolga annak az orvosnak van, akihez páciense nem tud beszélni. 🙂

Milyen vizsgálatokat tudunk elvégezni a rendelőben?

Laborvizsgálatok:

Az alapvető fizikális vizsgálat mellett szükség esetén lehetőség van rendelőnkben azonnali laborvizsgálatok elvégzésére is. Gyors lefolyású betegségek esetében számíthat mikor kapjuk kézhez a laborvizsgálatok eredményét. A rendelőnkben található laborgépek mind hematológiai, azaz a vérképző rendszer eltéréseire, mind a létfontosságú belső szervek funkciójának rendellenességeire fényt tudnak deríteni rövid időn belül. A vérminta levételét és előkészítését követően kb. 25 perccel minden eredmény rendelkezésünkre áll kiértékelésre.

Ezen túl több nagy laboratóriummal is kapcsolatban állunk, így abban az esetben, ha speciális vizsgálatokra van szükség, akkor hozzájuk el tudjuk küldeni a mintákat.

Ultrahang:

Rendelőnkben ultrahangos vizsgálat elvégzésére is lehetőség van. Leggyakrabban nőgyógyászati és urológiai ultrahang vizsgálatokat végzünk, de foglalkozunk a gyomor-bél rendszer és a máj vizsgálatával is. Az ultrahang segítségével vértelen (műtét nélküli) úton kaphatunk információt az adott hasűri szerv alakjáról, nagyságáról, elváltozásairól.

Rendelőink: Kolozsvári u. 18. és Szent Miklós útja 5/a. alatt találhatók!