Üdvözöljük!

Szívférgesség megelőzése és gyógykezelése

Megelőzés

A szív- és bőrférgesség megelőzése a legfontosabb! A szúnyogot távoltartó spot-on (esetleg nyakörv) vagy a mikrofilariakat elpusztító spot on készítményekkel vagy tablettákkal lehetséges, melyeket a szúnyog-szezonban (márciustól-novemberig) havonta kell adagolni a kutya súlyának megfelelően.

A mikrofilariakra ható spot on és tablettás készítmények csak szűrővizsgálat után alkalmazhatóak!

A védekezést már célszerű kölyökkorban megkezdeni és minden évben

 

A szívférgesség gyógykezelése

A szívférgesség gyógykezelése jóval bonyolultabb, mint a bőrférgességé. A betegség előrehaladottságától függően a gyógykezelés cseppentők majd tabletták hónapokon át történő használatával történik. Ezek a szerek sajnos csak a szívféreglárvákat pusztítják, magát a kifejlett szívférget nem. A kifejlett féreg elölésére 2 módszer van: az egyik a „slow kill”- vagyis a „lassú halál”. Ebben az esetben a kutyának hónapokig antibiotikumot kell szedni. A szívféreggel szimbiózisban élő Wolbachia nevű baktériumot az antibiotikum elpusztítja, így gyengítve a szívférget.

A másik módszer alkalmazása szigorú kórházi körülmények között történik. Bódításban adnak be a megfelelő izomba egy, a szívféreg számára halálos készítményt.

További lehetőség az UH vizsgálat során esetlegesen megtalált kifejlett szívféreg műszeres (endoszkópos) eltávolítása. Ezt a beavatkozást hazánkban csak néhány állatorvos végzi.

 

A szűrés rendkívül fontos, mivel felnőtt kutyáknál diagnosztizálás nélkül nem kezdhető meg a megelőzés sem, valamint a fertőzés az esetleges műtéti beavatkozások kockázatát is nagyban növeli.

Rendelőnk október hónapban kedvezménnyel szeretne segítséget nyújtani, így a szívférgesség szűrés teszteket 7,000 Ft helyett,  3,500 Ft-ért végezzük.

A teszt elvégzéséhez nem kell időpontot kérni. Keresse fel bármely rendelőnket!

További kérdése esetén a +3620 921 90 93-as számon érdeklődhet.

Akciónk 2018.10.31.-ig tart.

Várjuk

 

Rendelőink: Kolozsvári u. 18. és Szent Miklós útja 5/a. alatt találhatók!