Üdvözöljük!

H Á Z N Á L

 

Mit mérlegeljünk abban az esetben, ha az állatorvost házhoz szeretnénk hívni?

Előfordul, hogy valamilyen okból a gazdi háznál szeretné kivizsgáltatni kedvencét. Erre természetesen van lehetőség.

Mégis nézzük meg, hogy mi a különbség a rendelőben történő kezelés és a háznál történő kezelés között.

A háznál történő kezelések kompromisszumos megoldások, ugyanis az állat vizsgálatát megnehezítheti, hogy megszokott környezetében van. Elképzelhető, hogy kevésbé lesz engedelmes, közreműködő. Ilyen esetekben érdemes inkább kimozdítani az állatot, és a rendelőbe szállítva, ott végezni el a kívánt vizsgálatokat. Természetesen, ha ez nem megoldható, akkor nem marad más választás.

Egyes esetekben például cicáknál, kihívást jelent a cica előcsalogatása. Sokszor fordult elő már velünk, hogy érkezésünkkor a cica elbújt és sehogy sem lehetett előcsalogatni. Kutyáknál pedig a jó nevelés is segíti az állat kezelhetőségét saját felségterületén. Az agresszív, harapós, nem szófogadó kutyát sajnos, az állatorvos sem tudja megfogni, megvizsgálni. Így előfordul, hogy meghiúsul a vizsgálat lehetősége.

Ha oltást szeretnének kedvencüknek, azt általában probléma nélkül be lehet háznál adni, viszont elképzelhető, hogy beteg állat kivizsgálása során valamilyen kiegészítő diagnosztikai eljárás igénybevételére van szükség, ebben az esetben is a rendelő lesz a végállomás.

Ezért kérjük, gondolja át, hogy kisállatát hol alkalmasabb kezelnünk, hiszen ez nagyban függ a körülményektől és a kisállat természetétől, illetve állapotától. Szívesen adunk tanácsot a háznál történő kezelhetőség tekintetében is.

Rendelőink: Kolozsvári u. 18. és Szent Miklós útja 5/a. alatt találhatók!